Wie is Freka?


 

Mijn naam is Freka Vink en ik ben (ondernemers)coach en trainer binnen mijn eigen bedrijf Training Coaching Groningen. Ik ben vanaf 2004 zelfstandig ondernemer. Sinds 2007 heb ik een coaching- en trainingspraktijk. Ik heb meerdere trainingen geschreven en begeleid studentenbedrijven bij het ondernemerschap (studentenbedrijf Hanzehogeschool winnaar Business Match Groningen 2017). Mijn achtergrond als Key Account Manager kan ik hierbij goed gebruiken.

 

In 2013 heb ik het Interessante Vragen Spel ontworpen. Sinds 2017 ben ik franchisegever van het Interessante Vragen Spel®. Dit spel wordt in workshopvorm gegeven door trainers in het hele land. Zie www.interessantevragenspel.nl.

 

Ik ben opgeleid als Coach, Mediator en Trainer en ik heb de Masterclass Opleidingskunde gevolgd bij NCOI University. Ik heb mij tevens verdiept in de Positieve Psychologie bij de universiteiten van North Carolina en Berkeley en ik werk vanuit de basis van Appreciative Inquiry: waarderend onderzoeken op een positieve manier.

 Hypex Electronics

 

Sinds 1998 ben ik nauw betrokken bij de groei en internationalisering van www.hypex.nl, van eenmanszaak tot bedrijf met meerdere vestigingen wereldwijd. Mijn praktijk is gevestigd in het bedrijfspand van Hypex Electronics, bedrijf van mijn man. Toen ik hem leerde kennen knutselde hij drie-hoog-achter aan elektronica. Tot op de dag van vandaag heeft dit geresulteerd in een succesvol exporterend elektronicabedrijf, met meerdere vestigingen en o.a. een eigen assemblagefabriek in Maleisië waar 60 mensen werken. 'Het beste geluid komt gewoon uit Groningen', kopte het Dagblad van het Noorden in juni 2015.

 

Download
DvhN, artikel Hypex.pdf
Adobe Acrobat document 166.4 KB

Interessante Vragen Spel®

 

In 2014 heb ik het Interessante Vragen Spel® ontwikkeld. In eerste instantie werd het spel gespeeld op het gebied van ondernemerschap. Later ontdekte ik dat het spel ook goed gespeeld kon worden op basis van andere onderwerpen. Ondertussen is het Interessante Vragen Spel uitgegroeid tot een franchiseorganisatie met workshopgevers door het hele land!

 

Voor meer informatie,  zie:

www.interessantevragenspel.nl en www.dekrachtzitindeeenvoud.jimdo.com en www.interessantefragenspiel.jimdo.com

 

In 2017 ontwikkelde ik samen met Tricom Coaching het Veranderingsspel, www.veranderingsspel.jimdofree.com

 


 

In het Dagblad van het Noorden van 26 augustus 2015 stond een artikel over het Interessante Vragen Spel®:

 

Download
DvhN, artikel Interessante Vragen Spel.p
Adobe Acrobat document 187.3 KB

Referenties

 • "Enthousiast, energiek en dus prettig"
 • "Eigenlijk is Freka de katalysator"
 • "Plezierig, inspirerend op een luchtige, ontspannen manier"
 • "Freka is heel laagdrempelig en geeft heldere, praktische tips"
 • "Ze laat ons zelf nadenken"
 • "Bekwaam, inlevend, leidend en flexibel inspelend op de situatie"
 • "Je geeft duidelijk structuur en tegelijkertijd ruimte, maar vooral weet je mensen te prikkelen bij zichzelf te rade te gaan"
 • "Je doet je ding met passie. Puur, open, eerlijk en zuiver,... een verademing"
 • "Ik voel me veilig, en dat wil heel wat zeggen"
 • "Deze werkwijze is echt passend bij je, Freka. Je ziet veel kansen"
 • "Freka is heel toegankelijk"
 • "As I said back then, it was very interesting to find out about your story and learn from your experience! In fact, I was so impressed that I want to ask you for something."

LinkedIn               Facebook               Twitter