Trainingen bij Zelfsturing - Samenwerken


Training: Collega's coachen Collega's

 

Waarom een dure leiderschapscursus volgen als je je medewerkers kunt laten leren om zelf hun collega's te coachen? In 4 x 3,5 uur leren ze om supervisor/coach te worden voor hun collega's. In de training wordt gewerkt met het Interessante Vragen Spel®, zie www.interessantevragenspel.nl!

 

In de training gaan we het onder andere hebben over kernkwaliteiten, valkuilen, 'allergieën', uitdagingen, drijfveren, weerstand, metaprogramma's, misverstanden, communicatie (waarbij ook luisteren hoort!), het verschil tussen waarnemen en interpreteren, feedback geven en ontvangen, lichaamstaal en de dramadriehoek. We maken daarbij gebruik van het Samenwerkingsspel, het Emotionele Intelligentiespel, het Optimaal Functionerenspel en het Coachingsspel. (Je kunt ook veel aan deze cursus hebben als je het mede voor persoonlijke doeleinden wilt volgen; denk maar eens aan opvoedkwesties!)

 

Tijdsduur: 4 x 3,5 uur

 

Prijs: schappelijk, mail met info@training-coaching-groningen.nl voor de prijs of vul het contactformulier in

 

Locatie: Training Coaching Groningen, Kattegat 8, 9723 JP Groningen (tegenover de winkelingang van de Makro), bij onze samenwerkingspartners of op locatie.

 

"Aan de hand van duidelijke lesstof hebben we een goed theoretisch kader gekregen dat we in de praktijk volgens mij heel goed kunnen gebruiken."

"Ik ben toch op bepaalde vlakken iets anders tegen mezelf gaan aankijken en hoe ik tegen anderen aankijk."

"Ik heb geleerd hoe ik beter karaktereigenschappen kan herkennen en hoe ik daar beter mee kan omgaan."

"Ik heb tools en een kader gekregen om mensen op een positieve manier een bepaalde werkwijze en vaardigheden te leren."

 


Training: Collega's trainen collega's

 

Dient er binnen jullie bedrijf iets uitgelegd te worden aan een groep en denk je erover om er een workshop of een training van te maken? Maar heb je zelf eigenlijk nog nooit een training of workshop gegeven? Dan is deze training geschikt voor jou! Je leert een workshop of training maken, je krijgt handige tips en trucs en in de laatste les geef je je eigen geschreven workshop of (een deel van de) training aan de trainster en/of andere deelnemers!

 

Tijdsduur: 3 x 2 uur

 

Prijs: schappelijk, mail met info@training-coaching-groningen.nl voor de prijs of vul het contactformulier in.

 

Locatie: Training Coaching Groningen, Kattegat 8, 9723 JP Groningen (tegenover de winkelingang van de Makro), bij onze samenwerkingspartners of op locatie.

 


Training: Soepel Samenwerken

 

Verloopt de communcatie wat stroef binnen uw bedrijf of is er 'gedoe'? Heeft u het idee dat het allemaal wat soepeler zou kunnen verlopen, maar weet u niet hoe u dit kunt bereiken? Meld dan een paar medewerkers binnen uw bedrijf aan voor de training 'Soepel Samenwerken'. Tijdens deze training van 3 x 3,5 uur behandelen we het onderwerp samenwerken vanuit een aantal posities. Vanuit de Transactionele Analyse kijken we naar de rollen die uw medewerkers allemaal aan kunnen nemen. We hebben het over kernkwaliteiten, 'allergieën', valkuilen en uitdagingen. Verder gaan we kijken naar lichaamstaal en krijgen we les in communiceren, waarbij de les over luisteren ook heel belangrijk is! Ten slotte zullen we manieren uitleggen om giftige communicatie te bestrijden en te voorkomen. Om de opgedane kennis te laten beklijven spelen we het Emotionele Intelligentiespel, het Optimaal Functionerenspel en het Samenwerkingsspel.

 

Tijdsduur: 3 x 3,5 uur

 

Prijs: schappelijk, mail met info@training-coaching-groningen.nl voor de prijs of vul het contactformulier in.

 

Locatie: Training Coaching Groningen, Kattegat 8, 9723 JP Groningen (tegenover de winkelingang van de Makro), bij onze samenwerkingspartners of op locatie.

 

 

"Goh, wij praten als collega's eigenlijk nooit samen op deze manier over deze dingen. Het Samenwerkingsspel laat je nadenken over hoe je zaken aanpakt."

"Het spelen van het Samenwerkingsspel heeft opgeleverd dat de medewerkers nu veel duidelijker met elkaar communiceren. Het gaat nu meer over "wat speelt er bij jou en wat speelt er bij mij?" Daar waar nodig helpen ze elkaar nu ook meer."

 


Veranderingsspel

 

Verandert er bij jullie in het bedrijf van alles en heb je daar gevoelsmatig toch wel moeite mee?

 

Om het hele traject van verandering goed door te komen, nodig ik je uit om het Veranderingsspel te spelen. Het is een bordspel dat gesprekken bevordert over ernstige veranderingen die zich kunnen voordoen in een mensenleven. Na het spelen van dit spel heb je zicht op je positie en je gevoel met betrekking tot de verandering waar je nu midden in zit. Puzzelstukjes vallen op z'n plaats en je wordt een stuk rustiger over de huidige situatie.

 

Vanaf het moment dat jij je er bewust van wordt op welke manier je reageert op veranderingen, krijg je de mogelijkheid om de situatie voor jezelf weer stabiel te krijgen en je weet waar je aandachtspunten liggen. Het fijne van dit spel is dat er naar je geluisterd wordt, je ervaart een gevoel van verbinding en kracht en je komt zekerder in je schoenen te staan, doordat je meer kennis over jezelf krijgt!

 

Tijdsduur: 2 uur

 

Prijs: schappelijk, mail met info@training-coaching-groningen.nl voor de prijs of vul het contactformulier in.

 

Locatie: Training Coaching Groningen, Kattegat 8, 9723 JP Groningen (tegenover de winkelingang van de Makro), bij onze samenwerkingspartners of op locatie.

 

"Er kwam daadkracht naar boven!"

"Ik denk dat elke P&O'er en gemiddelde manager dit leuk vindt!"

"Het geeft snel aan wat je patronen zijn, juist door het onderwerp."

"De vragen kun je op verschillende lagen beantwoorden (verdiepend, oppervlakkig)."

"Actiegericht!"

"Leuke workshop, inspirerend, boeiend, leerzaam."

 


Samenwerken bij Zelforganisatie

 

Stel: jullie bedrijf denkt over het invoeren van zelfsturing/zelforganisatie. Het bedrijf bestaat echter uit een 'oud team' en een 'nieuw team'. 

 

Het 'oude team' weet niet wat de verandering zal brengen.

Het 'nieuwe team' wil vooruit.

 

Werkwijze:

  1. Het 'oude team' gaat het Veranderingsspel spelen.
  2. Daarna speelt het bedrijf gezamenlijk het Zelforganisatiespel.
  3. Het 'nieuwe team' gaat de training 'Collega's coachen collega's' en/of 'Collega's trainen collega's' volgen. De workshops 'Medewerkers motiveren', 'Van afwachtend naar ondernemend', 'Feedback geven en ontvangen' en 'Management voor Beginners' kunnen ook van belang zijn. Dat is afhankelijk van de mate van vrijheid die de 'werkvloer' krijgt.
  4. Na een tijdje gewerkt te hebben met zelforganisatie kan er besloten worden om het Veranderingsspel te spelen; dit is vooral belangrijk voor mensen die niet uit hun comfortzone kunnen of willen komen. 
  5. Vervolgens speelt het hele bedrijf het Samenwerkingsspel of volgt de training 'Soepel Samenwerken'. 

Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.