MKB Coaching/Training

 

Loopt het niet helemaal zoals je zou willen, maar weet je niet precies waar dat aan ligt? Heb je een vaag vermoeden waar de oorzaak zou kunnen liggen, en wil je dat wel eens bevestigd zien?

 

Dan kunnen wij je helpen op meerdere vlakken:

  • Je kunt met je medewerkers het Interessante Vragen Spel® spelen op het onderwerp waarvan jij denkt dat het probleem ligt.
  • Je vraagt een bedrijfsanalyse aan, waarbij relevante zaken en afdelingen onder de loep worden genomen.
  • Ik treed op als gespreksbegeleider.
  • Je volgt met het managementteam een Why?-sessie
  • Je volgt (of laat volgen) de training 'Collega's coachen collega's', 'Collega's trainen collega's' of 'Soepel samenwerken'
  • Je volgt (of laat volgen) de workshop 'Feedback geven en ontvangen'
  • Je volgt (of laat volgen) de workshop 'Medewerkers Motiveren'
  • Je volgt (of laat volgen) de workshop 'Conflictbemiddeling'
  • Je speelt (of laat spelen) het 'Veranderingsspel'
  • Of je komt een keer naar het spreekuur, waarbij we de exacte vraag in kaart brengen.

Voor  meer informatie: scroll naar beneden

 

Mijn kennis van MKB-bedrijven heb ik mede opgedaan in ons eigen bedrijf Hypex Electronics B.V., welk bedrijf gegroeid is van een zolderkamer tot een internationale onderneming met meerdere locaties en een eigen productiefabriek in Maleisië.

 


Bedrijfsanalyse

 

Om in een relatief korte tijd een goede analyse te maken van je bedrijf hebben we een instrument ontworpen om een beeld te krijgen van hoe succesvol jouw ondernemerschap op dit moment is en wat de redenen/oorzaken daarvan zijn.

 

De bedrijfsanalyse wordt ingezet bij succesvolle en bijna succesvolle bedrijven en levert (bijna altijd) verbeterpunten op. Tevens worden er naar aanleiding van het rapport tips en adviezen gegeven om je verder te ontwikkelen op persoonlijk en zakelijk vlak waardoor je nog succesvoller kunt worden. Je hoeft immers niet 'ziek' te zijn om beter te worden!

 

Als Ondernemerscoach neem ik een uitgebreid interview met je af. De duur en de diepgang van dit interview is afhankelijk van de aard en de complexiteit van je bedrijf, maar reken maar op een tijdsinvestering van een uur of 2 a 3. Uit dit interview komt een rapport voort, dat per onderdeel van het ondernemerschap beschrijft hoe succesvol je bent op dat terrein. 

 

Je kunt het rapport niet alleen gebruiken voor het aanscherpen van je zwakke punten, je kunt eventuele succesvolle onderdelen van je ondernemerschap uit dit rapport ook gebruiken voor promotiedoeleinden of het verkrijgen van een eventuele financiering. En als je aan anderen wilt laten zien hoe goed je het doet, dan is het rapport daar ook geschikt voor. Let wel: dit onderzoek wordt onafhankelijk en uitkomst-neutraal uitgevoerd; het wordt niet beter of slechter voorgesteld dan het is.

 

Als je dat wilt, dan kunnen we het rapport achteraf bespreken, waarbij we bepalen of je hulp nodig hebt bij het aanpakken van de verbeterpunten. Mochten er (omvangrijke) onderzoeken nodig zijn, dan maakt Training Coaching Groningen gebruik van de diensten van www.unipartners.nl. Dit is een organisatie van talentvolle studenten die tegen een schappelijk tarief hun kennis en vaardigheden inzetten om de verbeterpunten te realiseren.

 

Je kunt de tips en adviezen uit het rapport ook goed gebruiken voor je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling, want er is altijd weer een nieuwe vervolgstap te nemen. Wil je dit niet, dan is dat ook prima. Het interview en het opleveren van het rapport kost Euro 495,-, excl. BTW. 

 

Een rapport wordt opgeleverd met een digitale en een papieren versie. Het getoonde rapport is van een fysiotherapeutenpraktijk die erg goed scoorde: 90% van de 100%.


Why?-sessie

 

"Veel organisaties weten wat ze doen, een aantal organisaties weten hoe ze dat precies doen, maar er zijn maar een paar organisaties die weten waarom ze het eigenlijk doen", aldus Simon Sinek tijdens een TedX-presentatie. Waarom doet jouw bedrijf/stichting/vereniging wat ze doet? Wat is het doel, wat is de oorzaak, waar geloof je in met betrekking tot je organisatie? Kortom wat is de eigenlijke reden van bestaan? In deze workshop gaan we dit onderzoeken.

 

Tijdsduur: 3 uur

 

Prijs: schappelijk, mail met info@training-coaching-groningen.nl voor de prijs of vul het contactformulier in.

 

Locatie: Training Coaching Groningen, Kattegat 8, 9723 JP Groningen (tegenover de winkelingang van de Makro), of op locatie.

 

 

"Nadat ik de Why?-sessie van Training Coaching Groningen gevolgd had voor het bestuur van de vereniging waar ik in zit, ben ik in gesprek gegaan met onze HR-manager. Het lijkt ons goed om de Why? van ons bedrijf te onderzoeken." Reactie nadien van de HR-manager: "De bijeenkomst vond ik zeer waardevol. Dank hiervoor."


Training: Collega's coachen Collega's

 

Waarom een dure leiderschapscursus volgen als je je medewerkers kunt laten leren om zelf hun collega's te coachen? In 4 x 3,5 uur leren ze om supervisor/coach te worden voor hun collega's. In de training wordt gewerkt met het Interessante Vragen Spel®, zie www.interessantevragenspel.nl!

 

In de training gaan we het onder andere hebben over kernkwaliteiten, valkuilen, 'allergieën', uitdagingen, drijfveren, weerstand, metaprogramma's, misverstanden, communicatie (waarbij ook luisteren hoort!), het verschil tussen waarnemen en interpreteren, feedback geven en ontvangen, lichaamstaal en de dramadriehoek. We maken daarbij gebruik van het Samenwerkingsspel, het Emotionele Intelligentiespel, het Optimaal Functionerenspel en het Coachingsspel. (Je kunt ook veel aan deze cursus hebben als je het mede voor persoonlijke doeleinden wilt volgen; denk maar eens aan opvoedkwesties!)

 

Tijdsduur: 4 x 3,5 uur

 

Prijs: schappelijk, mail met info@training-coaching-groningen.nl voor de prijs of vul het contactformulier in

 

Locatie: Training Coaching Groningen, Kattegat 8, 9723 JP Groningen (tegenover de winkelingang van de Makro), of op locatie.

 

"Aan de hand van duidelijke lesstof hebben we een goed theoretisch kader gekregen dat we in de praktijk volgens mij heel goed kunnen gebruiken."

"Ik ben toch op bepaalde vlakken iets anders tegen mezelf gaan aankijken en hoe ik tegen anderen aankijk."

"Ik heb geleerd hoe ik beter karaktereigenschappen kan herkennen en hoe ik daar beter mee kan omgaan."

"Ik heb tools en een kader gekregen om mensen op een positieve manier een bepaalde werkwijze en vaardigheden te leren."

 


Training: Collega's trainen collega's

 

Dient er binnen jullie bedrijf iets uitgelegd te worden aan een groep en denk je erover om er een workshop of een training van te maken? Maar heb je zelf eigenlijk nog nooit een training of workshop gegeven? Dan is deze training geschikt voor jou! Je leert een workshop of training maken, je krijgt handige tips en trucs en in de laatste les geef je je eigen geschreven workshop of (een deel van de) training aan de trainster en/of andere deelnemers!

 

Tijdsduur: 3 x 2 uur

 

Prijs: schappelijk, mail met info@training-coaching-groningen.nl voor de prijs of vul het contactformulier in.

 

Locatie: Training Coaching Groningen, Kattegat 8, 9723 JP Groningen (tegenover de winkelingang van de Makro), of op locatie.

 


Training: Soepel Samenwerken

 

Verloopt de communcatie wat stroef binnen uw bedrijf of is er 'gedoe'? Heeft u het idee dat het allemaal wat soepeler zou kunnen verlopen, maar weet u niet hoe u dit kunt bereiken? Meld dan een paar medewerkers binnen uw bedrijf aan voor de training 'Soepel Samenwerken'. Tijdens deze training van 3 x 3,5 uur behandelen we het onderwerp samenwerken vanuit een aantal posities. Vanuit de Transactionele Analyse kijken we naar de rollen die uw medewerkers allemaal aan kunnen nemen. We hebben het over kernkwaliteiten, 'allergieën', valkuilen en uitdagingen. Verder gaan we kijken naar lichaamstaal en krijgen we les in communiceren, waarbij de les over luisteren ook heel belangrijk is! Ten slotte zullen we manieren uitleggen om giftige communicatie te bestrijden en te voorkomen. Om de opgedane kennis te laten beklijven spelen we het Emotionele Intelligentiespel, het Optimaal Functionerenspel en het Samenwerkingsspel.

 

Tijdsduur: 3 x 3,5 uur

 

Prijs: schappelijk, mail met info@training-coaching-groningen.nl voor de prijs of vul het contactformulier in.

 

Locatie: Training Coaching Groningen, Kattegat 8, 9723 JP Groningen (tegenover de winkelingang van de Makro), of op locatie.

 

 

"Goh, wij praten als collega's eigenlijk nooit samen op deze manier over deze dingen. Het Samenwerkingsspel laat je nadenken over hoe je zaken aanpakt."

 


Workshop: Feedback geven en ontvangen

 

Loopt het niet zo lekker tussen een collega/leidinggevende/familielid/vriend en jezelf? Vinden jullie het moeilijk om elkaar opbouwende feedback te geven? Kom dan samen naar de workshop 'Feedback geven en ontvangen'. Na de workshop gaan jullie samen in gesprek en passen de geleerde feedbackregels toe bij het bespreken van elkaars verbeterpunten. Na de workshop knapt jullie relatie zienderogen op en zijn jullie in staat om het contact zuiver te houden (want elke 'vervuiling' wordt door jullie meteen aangepakt).

 

Tijdsduur: 3,5 uur

 

Prijs: schappelijk, mail met info@training-coaching-groningen.nl voor de prijs of vul het contactformulier in.

 

Locatie: Training Coaching Groningen, Kattegat 8, 9723 JP Groningen (tegenover de winkelingang van de Makro), of op locatie.

 


Workshop 'Medewerkers Motiveren'

 

Wil jij weten wat je moet doen om een gemotiveerd team van je afdeling te maken? Volg dan de workshop 'Medewerkers Motiveren'. Tijdens deze workshop leer je wat je wel en niet moet doen om gelukkige en productieve collega's te krijgen, te hebben en te houden.

 

Tijdsduur: 2 uur

 

Prijs: schappelijk, mail met info@training-coaching-groningen.nl voor de prijs of vul het contactformulier in.

 

Locatie: Training Coaching Groningen, Kattegat 8, 9723 JP Groningen (tegenover de winkelingang van de Makro), of op locatie.

 


Workshop: Conflictbemiddeling

 

Is er toch een conflictje of meningsverschilletje ontstaan binnen het bedrijf waar je werkt? En je weet niet precies wat je ermee moet? Volg dan de workshop 'Conflictbemiddeling', individueel of in een kleine groep. Het is een korte workshop waarin je leert om (beginnende) conflicten en vastgelopen conflictjes te helpen oplossen.

 

Tijdsduur: 3,5 uur

 

Prijs: schappelijk, mail met info@training-coaching-groningen.nl voor de prijs of vul het contactformulier in.

 

Locatie: Training Coaching Groningen, Kattegat 8, 9723 JP Groningen (tegenover de winkelingang van de Makro), of op locatie.

 


Workshop 'Management voor Beginners'

 

Heb jij net een leidinggevende functie gekregen of ben je benoemd als Supervisor? In deze workshop gaan we het hebben over leiderschapskwaliteiten, prioriteiten stellen, assertiviteit,

cooperativiteit, instrueren, argumenteren, motiveren en delegeren.

 

Tijdsduur: 2 uur

 

Prijs: schappelijk, mail met info@training-coaching-groningen.nl voor de prijs of vul het contactformulier in.

 

Locatie: Training Coaching Groningen, Kattegat 8, 9723 JP Groningen (tegenover de winkelingang van de Makro), of op locatie.

 

 


Gespreksbegeleiding

 

Van tijd tot tijd word ik gevraagd voor gespreksbegeleiding bij een groep mensen, zoals een managementteam of een bestuur. Voor de bespreking van een bepaald vraagstuk wordt ik gevraagd om het gesprek te begeleiden. In de praktijk houdt dit in dat ik analyseer, groepeer, algemeniseer, detailleer, (de)centraliseer, associeer, etc. Als buitenstaander kijk ik met een objectief oog naar het vraagstuk, zodat de deelnemers vrij zijn om hun ideeën te uiten.

 

Tijdsduur: gemiddeld genomen 3 uur

 

Prijs: schappelijk, mail met info@training-coaching-groningen.nl voor de prijs of vul het contactformulier in.

 

Locatie: Training Coaching Groningen, Kattegat 8, 9723 JP Groningen (tegenover de winkelingang van de Makro), of op locatie.

 


Workshop: Veranderingsspel

 

Wordt er bij jullie in het bedrijf gereorganiseerd en heb je daar gevoelsmatig toch wel moeite mee? Om het hele traject van de reorganisatie goed door te komen en om een goede nieuwe start te maken, nodig ik je uit om samen met mij het Veranderingsspel te spelen. Het is een bordspel dat gesprekken bevorderdt op het gebied van allerlei ernstige en minder ernstige veranderingen die zich kunnen voordoen in een mensenleven. Na het spelen van dit spel heb je zicht op je positie en je gevoel met betrekking tot de verandering waar je nu midden in zit. Puzzelstukjes vallen op z'n plaats en je wordt een stuk rustiger over de huidige situatie.

 

Tijdstip: op afspraak

 

Tijdsduur: tussen de 1 en 2 uur

 

Prijs: Euro 75,- per persoon per uur; het kan uitlopen naar 1,5 a 2 uur 

 

Locatie: Training Coaching Groningen, Kattegat 8, 9723 JP Groningen (tegenover de winkelingang van de Makro), of op locatie.

 

"Ik denk dat elke P&O'er en gemiddelde manager dit leuk vindt."

"Het geeft snel aan wat je patronen zijn, juist door het onderwerp."

"De vragen kun je op verschillende lagen beantwoorden (verdiepend, oppervlakkig); fijn dat daar keuze voor is."

"Actiegericht!"

"Er kwam daadkracht naar boven!"

"Zelfinzicht"


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.