Crisis-als-Kans Spel


Welke veranderingen zijn er momenteel gaande in je persoonlijke omgeving of op het werk? Hoe ga je om met die veranderingen? Welke beslissingen neem jij om op een goede manier met de verandering(en) om te gaan?

 

Om het gehele traject van verandering goed door te komen en om een goede start te maken, nodig ik je uit om het Crisis-als-Kans te spelen. Het Crisis-als-Kans Spel is een bordspel dat gesprekken bevordert op het gebied van allerlei ernstige en minder ernstige veranderingen die zich kunnen voordoen in een mensenleven. 

 

Na het spelen van het spel heb je zicht op je positie en je gevoel met betrekking tot de verandering waar je nu midden in zit. Puzzelstukjes vallen op z'n plaats en je wordt een stuk rustiger over de huidige situatie.

 

Het Crisis-als-Kans Spel is zowel te gebruiken voor persoonlijke coaching als voor coaching in groepsverband. Het is geschikt voor mensen die te maken hebben met verandering als gevolg van (Corona)crisis, recessie, reorganisatie, scheiding, verhuizing, overlijden, verlies van gezondheid, etc.

 

Vanaf het moment dat jij je er bewust van wordt op welke manier je reageert op veranderingen, krijg je de mogelijkheid om de situatie voor jezelf weer stabiel te krijgen en weet je waar de aandachtspunten liggen.

 

Omgaan met veranderingen is een serieus onderwerp. Het ontwerp van het spelbord en de luchtigheid van het spel maakt het onderwerp zeer toegankelijk en bespreekbaar. Het beantwoorden van de inspirerende vragen is het doel, het spelen van het spel is het middel.

 

He fijne van dit spel is dat er naar je geluisterd wordt, je ervaart een gevoel van verbinding en kracht en je komt zekerder op je benen te staan, doordat je meer kennis over jezelf krijgt!

 

Voor coaching in groepsverband wordt het spel aangeboden in workshopvorm voor groepen tussen de 2 en de 50 personen. De workshop duurt 2 uur. Wij zijn graag bereid om het spel bij u te komen demonstreren.

 

Mocht u het spel willen spelen bij veranderingen als gevolg van het Coronavirus of reorganisatie, dan kunnen we vragen op maat maken. De onderwerpen zijn dan heel herkenbaar voor de spelers. Daarmee krijgen de deelnemers meer bewustwording over de situatie binnen de organisatie.

 

Ik heb dit spel samen ontworpen met 'Veerkracht bij Verlies' expert Frans van der Wijk van Tricom Coaching. Referenties

Deelnemers waarderen het spel als volgt:

  • "Het geeft aan wat je patronen zijn, juist door het onderwerp."
  • "Er kwam daadkracht naar boven!"
  • "Ik denk dat elke P&O-er en gemiddelde manager dit leuk vindt."
  • "De vragen kun je op verschillende lagen beantwoorden (verdiepend, oppervlakkig)."
  • "Actiegericht!"
  • "Leuke workshop, inspirerend, boeiend, leerzaam."
  • "Met het spel kom je meteen tot de kern."
  • "Het leert je luisteren naar de anderen en naar jezelf."
  • "Dit is zowel een Veranderingsspel als een Kennismakingsspel, Verdiepingsspel, Verbindingsspel, Team(buildings)spel."
  • "De trainers zijn duidelijk, open, inspirerend", "Helder en betrokken", "Leuk, spontaan, gastvrij en complementair."

Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.